Příprava roty od tuton

09.02.2013 23:03

 

 

Příprava na ROTY.

Tak jsem našel čas a odhodlal se vytvořit tento příspěvek týkající se mích postřehů z hraní ROT. Často narážíme na obtíž – KDO BUDE VELET ? :o).

Osobně jsem radši, když velí někdo kdo je schopen udržet si přehled a má zkušenosti. Já osobně si raději hru užívám. :o)). Velet našemu týmu je celkem nesnadné, a pokud se náhodou nesejde obzvláště dobrý team i nezávidění hodné.

Ono je totiž celkem velký problém velet něčemu co neznáte a čím větší je celek tím těžší to je – Co mám na mysli?. Myslím tím, že se scházíme v různých nepravidelných sestavách. Často se projevují sólové akce byť dobrých hráčů a snaha o koordinaci se rozmělní v zápalu boje. Zkrátka schází nám kázeň – secvičení a všeobecná znalost možné taktiky a technik boje. To ovšem nic nemění na tom, že je fajn se takto potkávat a vytváří se mezi námi zážitky a vazby, které převažují i občasné neúspěchy. Tedy alspoň pro mne. :o)

Musíme si uvědomit co je TÝM. Samozřejmě že ne vždy dokážeme zahrát tak, jak by si naši spoluhráči představovali ale zlepšit se a dokázat se naučit určitému postupu můžeme.

Osobně si myslím, že by bylo pro náš styl hraní bylo vhodné, pokud by se secvičily menší celky hráčů v rámci ČET. Takto se může secvičit 2 až 6 hráčů například. (optimálně 3). Tím že se budou v četách v různých sestavách potkávat a zvykat si na sebe a také se snažit kooperovat jako tým. Co se často opomíjí nebo se vůbec nedělá je pokec po bitvě co – proč – a jak to viděli a dělali jednotlivý členové z účastněné čety. Vůbec nejde o to se případně obviňovat ale o to rozebrat si akci a porozumět věci i z jiného pohledu a navzájem se obohatit. Pokud takto secvičení hráči pak vytvoří části roty – výsledek musí být znát a osobně si myslím, že je mnohem efektivnější než nacvičení rašového útoku nesamostatně myslící masou (to nemyslím hanlivě). Taktika elitních skupin je v podstatě ověřena i v moderní válečné strategii a její efektivita je prokázána. Takto secvičené týmy se pak dají poměrně snadno přeměnit v efektivní bojový celek, který je schopen reagovat na situační vývoj na bojišti a záměr celku. Takovou sílu pak je již možné účelně koordinovat a vést i v tuhém boji k dobrým výsledkům a byť padnou soupeř pozná děsivou sílu PRASÁTEK. :o))

Také doporučuji využít jedinečnou možnost výcvikové místnosti a tam se navzájem seznámit s klady a zápora jednotlivých map a taktik v závislosti na typu bojových vozidel a složení týmu v boji i secvicích.

Těším se na další společné akce čet i rot mojí milí ČUNÍCI. :o))


 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.