Reakce Petrh na nedělní roty bažantů-doplněno o chybějící konec :)

14.01.2013 17:16


Hlavní problémy shrnul velmi dobře už Gurp33 ve svém příspěvku. Spíš bych se zaměřil na problémy v naší komunikaci a v teamovém duchu. Že nemáme velitele víme všichni a z toho také plyne, že do většiny bitev jdeme bez jasné strategie, když už někdo nějakou navrhne stejně ji polovina lidí nedodržuje. Je otázkou jestli proto, že nechceme nebo to prostě NEUMÍME. Každý z nás je zvyklý hrát hlavně za sebe a podle toho to také vypadá. Rozhodneme se, že pojedeme všichni útok vpravo, ale v praxi to vypadá tak, že zatímco dva první tanky už útočí na nepřátelskou základnu, poslední dva teprve vyjíždějí z naší základny. Ostatní jsou pak rozházeni mezi. A výsledek - stačí aby se proti nám vyřítily tři tanky, které umí spolupracovat a rozmastí celou naši rotu. 


Tím se dostávám ke spolupráci. Ta prostě téměř nefunguje. Uvedu jeden případ z poslední roty. Stojím se svou arty, přede mnou je kámen za který se schovávám, vedle mě stojí Matilda, říkám si ta mě v případě potřeby ochrání, jsem tedy v bezpečí. Ostřeluju, ostřeluju a náhle zprava vidím PzIII. Označím ho, aby o něm všichni věděli, zacouvu za šutr, abych ho mohl napálit až vyjede a čekám, že Matilda ho pak dodělá. Pro jistotu ještě řvu POMOC (F7). To že by Matilda najela přede mě a tak mě chránila skutečně neočekávám :). Za chvíli skutečně okolo šutru vyjede PzIII, dá mi jednu ránu, já mu to oplatím a čekám, že ho rozmastí Matilda, ale PzIII si do mě ještě v klidu dvakrát vystřelí. Matilda stojící asi 5 metrů ode mně se po mém výbuchu probudí z dřímoty :) a začne pomalu otáčet věž na PzIII. Ten si v klidu vystřelí do boku Matildy a kromě mého výstřelu nezraněn odjíždí k lepším zítřkům. 


Proč to píšu? Ne proto, že bych chtěl nadávat na Matildu, ale potřeboval jsem vhodný příklad. :) To co nám chybí je právě to, že levá ruka neví co dělá pravá. A proč to tak je? Podle mě proto, že jsme se vrhli na roty, ale bez jakékoliv přípravy. Jsme prostě zvyklí hrát každý za sebe. A v tom nás sehrané týmy převyšují. Myslím si, že by jsme potřebovali natrénovat jednu, dvě taktiky, kde by každý věděl co má dělat, naučit se držet se pohromadě a ne se rozprchnout po celé mapě a pak jednotlivě pochcípat:). Základní taktika, kterou jsme všichni viděli v rotách VI tieru bylo, že lehký tank naspotoval mapu a poté se z jedné strany vyhrnul chumel nepřátel, ktrý nás prostě rozstřílel. JEDNODUCHÉ A ÚČINNÉ. Je to smutné (nebo srandovní), ale my se prostě nedokážeme ve skupině přesunout z jednoho místa na druhé. Ve skupině myslím tak aby jsme se drželi spolu a dokázali tak využít celou naši palebnou sílu v jeden okamžik. O nějakém vzájemném krytí vůbec nemluvím.

Navrhuji naučit se taktiku, kdy dva tanky podrží jednu stranu a ostatní v chumlu vyrazí druhou strasnou a rozmastí nepřítele. (to funguje i na randomu). Pokud nebude protivník sehraný musíme vyhrát. K tomu také chci podotknout, že jsem dost často viděl, že je někde zakempený tank a pět našich tanků se s ním přestřeluje. ŠPATNĚ. Na něj, rozmastit a pokračovat. Právě proto, že na druhé straně je situace opačná jeden náš tank brání základnu proti pěti nepřátelům. Kdo je rychlejší vyhrává. Před začátkem bitvy máme cca 25 sec. na to aby jsme se domluvili kterou stranou ap. To si myslím, že stačí. V jednoduchosti je síla. 


Teď se dostanu k tomu podstatnému. Myslím si, že něco nacvičit v rotě prostě nejde, protože na to není čas. Spíš bych to viděl tak, že založíme výcvikovku a tam se naučíme takové jednoduché (pro nás zatím nezvládnutelné) věci jako přesunout se v chumlu z bodu A do bodu B, útok např 5 tanků na dva tanky, které se budou bránit ap. Tím se naučíme bránit a útočit, ale hlavně to co neumíme a to je SPOLUPRACOVAT. Také se dozvíme něco o sobě. Každá spolupráce znamená, že se jeden musí přizpůsobit druhému. Nevidím nic špatného, když si něco nacvičíme ve výcvikovce (třeba během několika minut) a potom založíme rotu a tam to vyzkoušíme. Časem se musíme dopracovat k taktice, která bude fungovat. Hlavně se tam můžeme na něčem domluvit, na což není v rotě čas. A velitel? Myslím, že časem se někdo projeví. Stejně tak problém s náborem do rot. Dokud prohráváme moc zájemců nemáme. Počkejte až začneme vyhrávat. :) 

Na závěr chci uvést, že klan prasat je velmi kultivované a obdivuhodné uskupení lidí. Samá porážka a přitom nikdo nenadává, nikdo nikoho neobviňuje, nikdo se s nikým nehádá a dokážeme se svým chybám i zasmát.

Myslíte, že Vám to může nabídnout nějaký jiný klan?


chrocht Petrh
 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.